Biografie


Foto: Iris Voorloop

Mijn naam is Milton Pus.
Op jonge leeftijd ontwikkelde ik een passie voor sport. Deze passie kon ik jarenlang kwijt door op zaterdagochtend op het voetbalveld te staan. Toen ik aan mijn studie Journalistiek begon, ben ik gestopt met deze balsport. Om toch mijn passie voor sport kwijt te kunnen ben ik in september 2017 begonnen als freelance-sportjournalist bij Noordhollands Dagblad Waterland. Voor het Noordhollands Dagblad heb ik voetbal-, handbal-, korfbal- en badmintonwedstrijden bezocht. Daarnaast ben ik vaste beller van verschillende voetbalklassen uit regio Waterland.

Het journalistieke bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus in de zomer van 2018 ben ik, als geboren Purmerender, begonnen bij RTV Purmerend. Aanvankelijk begon ik als tekstredacteur, totdat ik in september werd gevraagd om presentator te worden van Focus, het actualiteitenprogramma van dit medium.

Zoals u kunt lezen ben ik naast mijn studie bezig met ervaring op te doen in de journalistieke markt. Als u meer over mij te weten wilt komen, kunt u verder kijken op mijn sociale media.

Twitter: https://twitter.com/Milton_Pus

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/milton-pus-062717162/

“Sport is de belangrijkste bijzaak van het leven.” (Kees Jansma)